Wie is Elise?

profielfoto Elise

Elise Bakker – Grafisch vormgever bij BURO GRAFILIZZ

OK, LAAT IK MEZELF EVEN VOORSTELLEN EN LEES MEE OVER HET ONTSTAAN VAN MIJN BEDRIJF.

Ik ben in 1994 afgestudeerd aan de KABK Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag en sinds die tijd werkzaam als gepassioneerd grafisch vormgever.
Aangesloten bij de BNO – Beroepsvereniging Nederlandse Ontwerpers

Creatieve familie DNA

Elke vakantie nam onze papa steevast een doos mee die vol zat met tubes aquarelverf, kwasten, aquarelpapier, tape en een triplex plank. Aangekomen op onze vakantiestek, legde hij de mooiste uitzichten vast in kleurrijke aquarels. Foto’s maakte hij ook, met zo’n echte flex camera met twee lenzen en een uitklapbaar zoekglaasje. Schilderen en creativiteit is ons daardoor met de paplepel ingegoten.

Van jongs af aan

Mijn zus en ik waren al vroeg verslingerd aan tekenen en schilderen. We hebben heel wat kilo’s papier, kladbloks en tekenboeken versleten. Liters verf en enorm veel stiften zijn er doorheen gejaagd. Onze verlanglijstjes waren qua wensen dan ook vrij standaard.

Van reclametekenen naar grafische vormgeving

Al vroeg wilde ik reclametekenaar worden (ja, dat heette toen nog zo). Een schriftelijke cursus Reclametekenen bij het LOI was de eerste stap, maar werd gevolgd door een heuse studie Grafische Vormgeving aan de Haagse KABK. Heerlijke, intensieve, vijf jaren volgden. Best zwaar naast een vaste baan, maar met stip op 1, de leukste tijd van mijn leven!

Creativiteit in de praktijk

Als grafisch vormgever is het uitbroeden van concepten een intensief proces. Wanneer ik een opdracht heb, borrelen de ideeën op zodra ik wakker word. Daarna volgen schetsen op papier. Meteen gevolgd door gedetailleerde uitwerking op mijn onmisbare Mac. Ondersteunende programma’s Illustrator, InDesign en Photoshop zijn sinds lang mijn permanente maatjes bij het uitwerken van elk ontwerp proces.

Toegevoegde waarde van grafische vormgeving voor je bedrijf

Als grafisch vormgever help ik ondernemers bij het verbeteren van de visuele identiteit van hun bedrijf. Daardoor zijn zij onderscheidend en blijvend herkenbaar in beeld bij hun doelgroep.

Kleur + Beeld + Tekst + Vorm

Grafische vormgeving in optima forma.
Specialisaties: logo’s, huisstijlen, vormgeven en bouwen van SEO proof WordPress websites met het thema Avada.

Ja, ik wil meer weten over creatieve diensten

De Onweerstaanbare Voorstel Video van Elise Bakker Grafisch Vormgever bij BURO GRAFILIZZ

Feck Perfuction van James Victore

Het boek van James Victore dat je creativiteit, ondernemerschap en ‘way of life’ een schop onder je kont geeft. Favo boek!

Elise Bakker buro grafilizz netwerken bij OC 070

Elise Bakker van BURO GRAFILIZZ aan het netwerken bij OC070

2019-06-06 Elise Bakker Buro Grafilizz MPN Presentatie Ontwerp Proces

Elise Bakker Buro Grafilizz bij netwerk MPN Presentatie over Het Ontwerp Proces

Logo contouren buro grafilizz elise bakker grafische vormgeving